tiistai 16. heinäkuuta 2013

Mennyttä kakkutaiteilutaivalta

Seuraavaksi kuvia ja muisteluita menneen kahden vuoden ajalta tekemistäni kakuista.

Tässä ehkä ensimmäiset merkittävät kakkuni, meidän pikkuemännän ristiäisiin. Toinen, pienempi kakku oli gluteeniton ja laktoositon. Isommassa kakussa täytteenä oli itse tehty kuningatarhillo ja valkosuklaavaahto. Pienemmän kakun sisässä oli sama hillo, mutta laktoosittomuuden vuoksi vaniljarahkavaahto. Se itse asiassa oli toimivampi yhdistelmä, sillä hillo ja valkosuklaa olivat yhdessä vähän turhankin makea yhdistelmä.


Tässä vielä lähikuva pääkakun vauvakoristeesta perhossiivillä varustettuna:

Syksyllä 2011 tuli tehtailtua siskon tyttärille synttärikakut ja molemmille mieluinen kakkukuvamaalaus niihin. Hello Kitty kakussa täytteenä oli muistaakseni jokin mansikkamousse ja toisessa kakussa taisi olla vadelmaa ja mariannerouheella maustettua moussea.

Jouluksi 2011 tein joulukakun, johon itse väkersin joulupukkikoristeen. Ei mikään visuaalisesti mahtava luomus tämä kakku, mutta muistelen, että täytteenä ollut omena-kaneli-vaahto oli mukavan jouluinen.

Keväällä 2012 pääsin toteuttamaan jotain ihan muuta, nimittäin ukkokullalle tuli tehtyä tissikakku. Täytteenä oli vadelmamousse ja minttusuklaamousse. Tässä vaihekuva kakun muotoilusta sekä valmis kakku:


Tässä puolestaan on ensimmäisen äitienpäiväni kakku vuodelta 2012. Täytteitä ei muistu mieleen, mutta tuossa koristelussa halusin kuvastaa sitä, kuinka lapsi on osa äitiä ja ikään kuin äidin suojassa. Aluksi suunnittelin pelkistettyjä ihmisfiguureja, lasta äidin sylissä, mutta lopen pelkistin ajatukseni sydämen muotoon. Vaaleampi osa sydämestä kuvaa siis lasta ja tummempi osa äitiä.

Seuraavassa postauksessa kakkuhistoriaa lisää. :)

-Ammie-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti