sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Muumikakku 2-vuotiaalle

Elokuun alussa juhlimme meidän pikkuemännän 2-vuotis synttäreitä. Kakkua varten tein jo heinäkuussa tuoreista mansikoista sitruunalla maustettua mansikkahilloa, sillä halusin kokeilla mansikan ja sitruunan yhdistelmää kakussa. Käytin hillon tekemiseen Dansukkerin hillo-marmeladi-sokeria, jolla luvattiin kiinteämpi, hedelmäisempi ja vähemmän makea lopputulos. Muuten sitten ihan perinteiseen tapaan hillon tein, mutta joukkoon puristin parista sitruunasta mehua. Lopputulos olikin ihan mukavan makean kirpsakka.

Hillolle kaveriksi päädyin lopulta tekemään sitruuna-rahkavaahtoa, eli periaatteessa samalla ohjeella tehtyä, kuin edellisessä postauksessani ohjeistamani vanilja-rahkavaahto, mutta vaniljarahkan tilalle vain sitruunarahkaa. Kostutukseen käytin sitruuna-lime-juissia. Tässäpä kuvaa täyttövaiheesta.

Pikkuemäntämme on erittäin vakavasti hurahtanut muumeihin, joten koristelu ja juhlien teema muutenkin oli sitten sen mukainen. Kesän Muumimaailma-reissulta matkaan tarttui muumi-piparimuotti, jolla tein sokerimassasta muumipeikon ja niiskuneidin kakun pinnalle ja tuunasin niitä elintarviketussilla ja keltaiseksi värjätyllä sokerimassalla. Niiden lisäksi tein myös vastikään hankkimallani gerbera-muotilla pari kukkaa kulmiin. Tässäpä kuvaa niiden työstämisestä.

Ja lopuksi tietenkin kuvaa lopputuloksesta. Kermat värjäsin kattauksen muiden värien mukaisesti. Tässä kuvassa jo reunan pursotukset ovat ottaneet osumaa kakkukuvusta, reunassa oli siis pursotettuna keskellä numero 2 ja sen ympärillä pienet ruusukkeet. Maultaan kakku oli mukavan raikas lämpimään kesäpäivään. Niin ja pohjat muuten oli jälleen gluteenittomia levykakkupohjia. Meidän juhlissa kakut ovat useimmiten gluteenittomia, koska lähipiiriin kuuluu yksi keliaakikko. Pohjiin käytän useimmiten jauhomäärästä puolet perunajauhoa ja puolet gluteenitonta jauhoseosta. 

Kakkutaiteilija olisi halunnut panostaa kakun ulkoiseen taiteiluun vielä vähän enemmänkin, mutta omien juhlien kyseessä ollessa muutkin juhlajärjestelyt harmillisesti vaativat aikaa, niin ei jää kakkutaiteilulle ihan niin paljon. ;)

-Ammie-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti