maanantai 18. marraskuuta 2013

Isille Angry birdsia!

Tänä vuonna meidän isi sai Angry birds -teemaisen kakun, nimittäin tämä kakkutaiteilija halusia päästä ensi kertaa taiteilemaan vihaisia lintuja. ;) Reipas tunti se vierähtikin niitä sokerimassasta taiteillessa ja olin kyllä tyytyväinen lopputulokseen - hauskaa hommaa!


Kakun makumaailmaksi valitsin appelsiinin ja valkosuklaan yhdistelmän. Kokeilin jopa maustaa kakkupohjaa appelsiininkuoriraasteella, mutta maku ei ollut kovin vahva valmiissa pohjassa. Täytteeseen käytin purkin Flora Kuohua, paketillisen Viola appelsiinituorejuustoa sekä levyllisen Maraboun valkoista suklaata. Suklaasta suurin osa oli sulatetussa muodossa sekoitettuna kermavaahdon ja tuorejuuston seokseen, mutta pari riviä levystä rouhin puukolla karkeaksi rouheeksi. Appelsiinin makua lisäsin myös appelsiinihillolla ja kostutusnesteenä toimineella appelsiinimehulla. Ensin siis pohjalle hillo, päälle täyte ja sen päälle ripottelin vielä suklaarouheen.

Kakun pintaan halusin vähän maanpintamaisen olemuksen ja niinpä värjäsin vaahtokarkin makuista kaulintamassaa pienemmän osan vihreäksi ja isomman osan ruskeaksi ja sitten yhdistin massat kevyesti yhteen puristellen ja kaulin sen levyksi, jolloin tuli vähän marmorimainen lopputulos. Kakkupohjan ja pintalevyn väliin laitoin kiinnikkeeksi samaista appelsiinihilloa, kuin kakun välissäkin.


Kuorrutukseen käytin tällä kertaa ensimmäistä kertaa Flora Vispin sijaan Flora Kuohua ja maustoin & värjäsin sitä kaakaotomusokerilla, mistä tuli kauniin vaaleanruskea lopputulos. Flora Kuohu osoittautui erittäin kauniisti pursottuvaksi, joten menee varmaan käyttöön jatkossakin. Pursotuksiin käytin pyöreää ja tähtityllaa.

Koristelussa halusin rakentaa Angry birds -pelin kaltaisen asetelman, jossa on jokin ihmerakennelma, jonka keskellä paha possu on ja vihaiset linnut odottavat lentämistä hajottamaan sitä rakennelmaa. Rakennelmaan käytin suklaavohvelipaloja ja irtokarkkeja. Rakennelman osat kiinnitin toisiinsa vesi-tomusokeri-seoksella.



Appelsiinin ja valkosuklaan yhdistelmä toimi oikein maistuvasti ja koristelu aiheutti hilpeyttä isissä ja ukissa sekä muussa perheessä. 

-Ammie-


4 kommenttia:

  1. Täällähän on kaikkea kaunista =) Kiva kun vierailit blogissani, linkitän sinut sinne, jotta löydän uudestaankin tänne =) Itsekin käytän yleensä flora vispiä, pitääpä kokeilla tuota kuohua pursotuksiin ensi kerralla ;) Itsekään en pidä massojen mausta, mutta kantsii kokeilla candy meltseistä tai fudge karkeista tehtyä massaa. Maistuu tosi hyvälle, koska niihin ei paljon muuta tule kun noita karkkeja. Ja työstettävyys on ihan hyvä. =)) Reseptit löytyy blogistani kategoriasta "Kuorrutteet". ;) Ihanaa joulun odotusta tännekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vastavierailusta ja linkityksestä. Niin ja myös noista vinkeistä, candy melts- ja fudgemassat onkin mulla vielä kokeilematta. Vaahtokarkkimassaa ainoastaan tullut tehtyä. Ois se toisaalta kiva opetella tekemään niitä massapäällysteisiä kakkujakin, kun ovat usein niin upeita! Jospa ne tuollaiset paremman makuiset massat houkuttais tekemään niitä omaan syöntiinkin. :)

      Poista
  2. Hieno kakku! Tuo marmorimainen pinta on tosi magee, sopii tähän mainiosti! Olispa omiaan muissakin kakuissa, kas kun mulle ei tullut sellainen mieleen esimerkiks golfkakussa. Linkitän sut blogiini! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Tita ja kiva, kun tulit vierailulle, kommentoit ja linkitit! :) Marmoripinnasta tosiaan tuli aika hauska ja tähän kakkuun passeli. :)

      Poista