tiistai 22. huhtikuuta 2014

Pääsiäisen leivonnaiset

Pääsiäinen oli ja meni, mutta päivittelenpäs tänne omia pääsiäisen ajan leivonnaisiani.
Perjantai-iltana saatiin vähän yllättäen vieraita ja äkkiä piti ruveta kehittelemään jotain. Hedelmäkulhossa oli päärynöitä ja mielessä kummitteli aamun ruokaohjelma, jossa tehtiin jotain sokerin karamellisointia pannulla. Niinpä päätin taas sitä muffinireseptiäni ruveta muuntelemaan. Kuorin ja paloittelin pari päärynää, sulatin hienoa sokeria pannulla ja heitin päärynät sekaan karamellisoitumaan. No se osuus ei tainnut mennä ihan putkeen, sillä pannulle jähmettyi päärynöiden sekaan iso, ruskea sokeriklöntti. :D Perustaikinaan lisäsin muina makuaineina vajaan teelusikallisen kanelia ja pari ruokalusikallista mantelirouhetta. Nesteenä käytin jääkaapista löytynyttä maustamatonta AB-jogurttia. Niin ja sokerista osa oli fariinisokeria.

Muffineista tuli uunissa ollessaan ihana, vähän toivottu karamellimainen tuoksu, mutta maussa se kyllä jäi kauaksi siitä. Oikein hyviä niistä tuli, muttei mitenkään ihmeellisiä. Koristelin muffinit pääsiäisen teeman mukaisesti hieman keltaiseksi värjätyllä valkosuklaalla ja keltaisella koristerouheella.




Sunnuntaille tuli sitten tehtyä anoppilaan yhteiselle pääsiäisaterialle Pirkan ohjeella keltainen pashatorttu. Tämä oli helppo ja näppärä ohje, mutta pientä muuntelua se sai osakseen ja jäi kaipaamaan. Pohjan tein itse gluteenittomana ihan vain vaihtaen ohjeen vehnäjauhon tilalle vaalean gluteenittoman jauhoseoksen. Säilykeaprikooseista tehtyyn soseeseen lisäsin teelusikallisen vaniljasokeria, mutta se olisi kaivannut vielä lisää makeutusta, sillä maku oli siinä aika kirpsakka. Ulkonäöltään kakku oli kuitenkin ihanan pääsiäisen keltainen ja koristelin sen tummalla ja valkosuklaalla tehdyin pajunkissaoksin.

Kakku teki aika nopeasti kauppansa, joten hyväksi havaittu resepti kaiken kaikkiaan. :)














Toivottavasti teillä lukijoillanikin oli oikein maukas pääsiäisen aika! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti