perjantai 25. heinäkuuta 2014

Masukakku

Toukokuun alussa päätin järjestää viimeisillään raskaana olevalle siskolleni yllätys babyshowerit. Sinne tuli tietenkin sitten tehdä masukakku! :)

Koska masukakku oli ensimmäinen laatuaan minulle, niin tutkailin netistä kuvia vastaavista ja ohjeita. Sittenpä vain leipomaan levykakkupohjia ja suunnittelemaan täytteitä. Olin aikeissa tehdä päärynä-kinuski-täytteen, kun huomasin jostain mainoksen Valion uudesta päärynä-kinuskirahkasta, mutta sittenpä selvisi, että kyseinen rahka olikin tulossa kauppoihin vasta seuraavalla viikolla, joten täyte muuttui puolukka-kinuski-täytteeksi.

Olin myös päättänyt kokeilla kondensoidusta maidosta keitettyä kinuskia tai toffeeta, mitä se nyt sitten lieneekään. Pari tuntia piti purkkia keitellä ja lopputulos oli paksuhkoa, mutta hyvin levittyvää makeaa herkkua. Maku muistutti minua yhdistä karkeista, niistä sellaisista lehmätoffeista. Maku oli niin todella makea, että puolukat olivat tämän rinnalle todella hyvä ja tasapainottava kumppani.

Nyt on sen verran kerennyt kulua tuon kakun tekemisestä, etten tarkalleen muista, mitä puolukkatäytteessä oli. Joka tapauksessa jokaiseen kakkuväliin levitin kostutuksen jälkeen ensin kondensoidusta maidosta keitettyä kinuskia ja sitten puolukkatäytettä. Ja masukakun kyseessä ollessa tuli kakut täyttää kelmulla vuorattuihin yhteen isohkoon muovikulhoon ja kahteen pieneen jälkiruokakulhoon. Sopivat kakkupalat mallailin kyseisten kulhojen avulla levykakkupohjasta.


Sittenpä kakkujen levättyä noissa kulhoissansa ne kumottiin kakkualustalle naisen ylävartaloa muistuttamaan. Päälle levitin kauttaaltaan voi-sokerikreemin.

Tämän jälkeen värjäämään, kaulimaan ja muotoilemaan sokerimassaa. Ensiksi laitoin ihonväristä massaa dekoltee-alueelle. Sitten tein valkoisesta massasta koristenauhat, joiden toisen reunan käsittelin simpukkatyökalulla. Sitten sinisestä massasta itse mekko. Juuri ja juuri riitti kokonainen Renshawn valmiiksi värjätty sokerimassapaketti tähän. Ja minulle oli jälleen kerran haastavaa saada massa kauniisti tuohon päälle - massakakut kun eivät ole olleet minun juttuni. Pieni reikäkin sinne pääsi tulemaan kylkeen, mitä sitten peittelin tuolla rusetin nauhalla. :)


Babyshowerit onnistuivat, yllätys onnistui, paikalle saapui ihanan paljon siskoni läheisiä ihmisiä ja vietettiin yhdessä mukava jutustelu- ja herkutteluhetki. Ja niin sitten vajaan viikon kuluttua syntyi ihana pieni Sampo-poika, jonka ristiäiskakku onkin jo aiemmin tänne päivitetty. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti