sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Koristetaiteilua

Serkkupoikani sai vastikään oman esikoisensa ja kuultuani äitini tekevän heille ristiäiskakun innostuin tarjoamaan heille tekemääni vauvakoristetta kakkuun. Halusin kokeilla tehdä hieman erilaisen koristeen tällä kertaa. Tai toki vauva on samalla ihanalla silikoonimuotilla tehty, kuin muihinkin tekemiini ristiäiskakkuihin tehdyt, mutta halusin kokeilla jotain erilaista "rekvisiittaa" vauvan ympärille. Itse vauvan teen yleensä sokerimassan ja marsipaanin yhdistelmästä ja värjään sen ivory- ja pink-värisillä pastaväreillä. Hiuksia ja varjostuksia olen sitten tehnyt suklaanruskealla tomuvärillä.

Monesta blogista olen bongannut kuvia vauvakoristeista, joissa vauva on peitetty esim. lehdillä ja mieleen oli jäänyt kytemään ajatus jostain sen tyylisestä. En kuitenkaan halunnut tehdä lehtiä pienellä lehtimuotillani, joten kokeilin jotain muuta. Leikkasin kaulitusta sokerimassan & marsipaanin seoksesta pyöreällä muotilla muutaman palasen, joita lähdin sitten marsipaanityökalulla (käyttämäni työkalun kuva löytyy esim. täältä, toiseksi alimmaisena olevan oikea pää) työstämään ikään kuin ison lehden oloiseksi. Samalla työkalulla muotoilin myös alustalevyn vauvalle. Sitten vaan ne lehdykät asettelin vauvan päälle päälleikkäin vähän "lainehtivasti".
Koristetta tuunasin vielä liilalla kimallejauhevärillä. Jotain se kuitenkin jäi vielä kaipaamaan ja niinpä muotoilin sokerimassasta kolme pientä ruusua, jotka asettelin koristeen jalkopäähän.Koristeen myötä pääsin myös testaamaan koristeen pakkaamista ja postittamista, sillä tämä pieni sukulaispoika asustaa usean sadan kilometrin päässä. Koriste löysi tiensä perille ehjänä ja tänään se pääsi sitten tositoimiin koristamaan pienen Arttu Oskari Alexanderin ristiäiskakkua. Onnea Artulle komiasta nimestä! Tässä vielä kuva koristeesta juhlakakun päällä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti