maanantai 2. joulukuuta 2013

Lakkasydän

Havahduinpa Kakkutaiteilija facebook-sivuja selaillessani, että tämä kakku on jäänyt esittelemättä blogissa. Ja tässä huomautus, että facebook-sivujen linkki löytyy nyt sivupalkista tuosta oikealta. :)

Elokuun lopulla siis tein isovanhempieni syntymäpäivien kunniaksi heille kakun, jossa päämakuna oli lakka. Idea lakkakakkuun lähti siitä, että muistan mummun aina itse tehneen aikoinaan lakkatäytekakkuja, joten päättelin heidän pitävän siitä.Pohjana oli ihan tavallinen vaalea pohja ja täytteeksi laitoin Pirkan omena-lakkahilloa (mikä on mielestäni aika kiva makuyhdistelmä sekä hinnaltaan huokeampaa kuin pelkkä lakkahillo) sekä vaniljarahkavaahtoa. Onneksi löytyi mummun ja isäni pakasteista lakkoja, jotta sain niitä laitettua kakun pinnalle. Aluksi ajattelin laittaa koko kakun pinnan niitä, mutta päädyinkin sitten tekemään niistä sydämen, jonka reunustin kermalla. Lakkojen alle kakun pinnalle sivelin ensin täytteenäkin ollutta hilloa ja päälle valelin sokerikiilteen. Pursotukset olivat Flora Vispiä ilman mitään vahvikeaineita.

Mielestäni tästä kakusta tuli yksinkertaisen tyylikäs ja kaunis, herkkäkin. Lakkojen kaunis väri hehkuu valkoisen kerman keskellä. Maku myös oli oikein hyvä ja mikä tärkeintä: mummu ja ukko tykkäsivät! :)

-Ammie-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti