tiistai 3. joulukuuta 2013

Itsenäisyyspäivän sinivalkoiset kuppikakut

Tekipä mieleni kokeilla jotain uutta lähestyvän itsenäisyyspäivän kunniaksi. Niinpä päätin kokeilla kuppikakkuja sinivalkoisella teemalla, makumaailmaa myöten. Sinistä mustikoista ja valkoista valkosuklaasta. Ja reseptinkin kehittelin sitten ihan itse, ensi kertaa. :) Tällaisella ohjeella muffinit tein:

200g voita
2dl sokeria
3 munaa
3,5dl vehnäjauhoja
0,5dl perunajauhoa
2tl leivinjauhetta
3/4dl maitoa
100g valkosuklaa-limerahkaa
100g mustikoita
100g valkosuklaarouhetta

Ensin pehmeä voi ja sokeri vatkataan vaahdoksi. Seuraavaksi munat lisätään yksitellen vatkaten. Jauhojen ja leivinjauheen yhdistelmää sekä maitoa lisätään joukkoon vuorotellen vatkaamalla. Rahka, valkosuklaarouhe ja mustikat lisätään seokseen käsin sekoittaen. Mustikat kannattaa jättää viimeiseksi, jotta eivät rikkoonnu niin paljoa ja värjää koko taikinaa. Taikinasta tuli 14 muffinia käyttäen Pirkan amerikan muffinivuokia.



Kuppikakut kuorrutin tomusokerilla maustetun, vaahdotetun Flora Kuohun sekä jäljelle jääneen valkosuklaa-limerahkan seoksella. Osan vaahdosta värjäsin siniseksi ja laitoin sitä pursottimen yhteen reunaan vain ja loppuosan täytin valkoisella vaahdolla. Pursotin tähtityllalla keskeltä reunoja kohti. Pinnan koristelin hopea- ja lumihiutalenompparelleilla ja koko komeuden kruunasin sokerimassasta väkertämilläni suomenlipuilla. Liput oli maalattu sinisellä pastavärillä ohutta sivellintä käyttäen.

Makoisaa itsenäisyyspäivää! :)

-Ammie-

1 kommentti:

  1. Onpas kivat Suomi-kuppikakut! Mustikka ja valkosuklaa on varmasti hyvä makuyhdistelmä.

    VastaaPoista