perjantai 25. heinäkuuta 2014

Helpoista helpoin mustikkamurupiirakka

Kakkutaiteilija on nyt ollut melko laiska päivittelemään blogia, pahoitteluni lukijoilleni. Monta kakkupäivistystä on rästissä, yritän korjata niiden osalta asian pikimmiten. Tällä kertaa kuitenkin päivitys ajankohtaisen ainesosan herkusta eli mustikkapiirakasta. Vein nimittäin tänään työkavereille lomalle jäädessäni mustikkapiirakkaa ja sain kovasti siitä kehuja ja pyynnön reseptistä. Niinpä lupasin jakaa sen täällä blogissani. :)

Tämä resepti on todellakin erittäin helppo ja nopea. Alkuperää en edes tiedä, sillä olen tämän jo lapsena kirjoittanut omaan pieneen reseptivihkooni ja sitä siitä lähtien leiponut. Tämä on minulle ainoa oikea mustikkapiirakka. :) Omassa ohjeessani mittayksiköt ovat lasillisia, mutta koska lasitkin voivat olla niin monenkokoisia, niin olen muuntanut ne tähän desilitroiksi.

200g voita
4dl sokeria
8dl jauhoja
1tl soodaa
2dl maustamatonta jogurttia/piimää/maitoa/kermaa
1 muna
150-200g mustikoita

Sulata voi kattilassa. Siirrä kattila pois levyltä ja lisää voisulan joukkoon sokeri ja jauhot esim. ihan vain lusikalla sekoitellen. Ota tässä vaiheessa syntynyttä muruseosta noin 2dl verran talteen toiseen astiaan. Sen jälkeen lisää jäljelle jääneeseen muruseokseen sooda, neste ja kananmuna - jälleen sekoitellen vain lusikalla taikina tasaiseksi.

Kaada taikinamassa joko keraamiseen piirakkavuokaan tai irtopohjavuokaan (halkaisija 26cm), jonka pohjalle on pingotettu leivinpaperi. Sitten ripottele mustikat (tuoreet tai jäiset, kummatkin käy) taikinan päälle ja lopuksi vielä muruseos.

Paista 175'C 30-35min.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti