Perjantai-iltana saatiin vähän yllättäen vieraita ja äkkiä piti ruveta kehittelemään jotain. Hedelmäkulhossa oli päärynöitä ja mielessä kummitteli aamun ruokaohjelma, jossa tehtiin jotain sokerin karamellisointia pannulla. Niinpä päätin taas sitä muffinireseptiäni ruveta muuntelemaan. Kuorin ja paloittelin pari päärynää, sulatin hienoa sokeria pannulla ja heitin päärynät sekaan karamellisoitumaan. No se osuus ei tainnut mennä ihan putkeen, sillä pannulle jähmettyi päärynöiden sekaan iso, ruskea sokeriklöntti. :D Perustaikinaan lisäsin muina makuaineina vajaan teelusikallisen kanelia ja pari ruokalusikallista mantelirouhetta. Nesteenä käytin jääkaapista löytynyttä maustamatonta AB-jogurttia. Niin ja sokerista osa oli fariinisokeria.
Muffineista tuli uunissa ollessaan ihana, vähän toivottu karamellimainen tuoksu, mutta maussa se kyllä jäi kauaksi siitä. Oikein hyviä niistä tuli, muttei mitenkään ihmeellisiä. Koristelin muffinit pääsiäisen teeman mukaisesti hieman keltaiseksi värjätyllä valkosuklaalla ja keltaisella koristerouheella.

Kakku teki aika nopeasti kauppansa, joten hyväksi havaittu resepti kaiken kaikkiaan. :)
Toivottavasti teillä lukijoillanikin oli oikein maukas pääsiäisen aika! :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti