keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Timanttikakku - vaaleanpunainen unelma

Kakkutaiteilijan blogissa on takana taas pitkä hiljaisuus, vaikka kakkuja kyllä on tullut tehtyä. Pieniä päivityksiä niistä on tullut Kakkutaiteilijan FB-sivuille. Mutta nyt aloitan paluun viimeisen puolen vuoden kakkuihin. :)

Tyttäreni täytti kesän lopulla 3 vuotta ja ilmoitti jo hyvissä ajoin, että hän haluaa synttäreilleen timanttikakun. Hän on hyvin, hyvin innostunut kaikesta todella tyttömäisestä, kuten koruista ja mekoista, ja väreinä tietenkin vaaleanpunainen ja pinkki. Näistä lähtökohdista lähdin ideoimaan tätä timanttikakkua.


Tutkailin netistä sokeritimanttien teko-ohjeita, mutta koska tuntuivat sen verran monimutkaisilta, niin päädyin etsimään nettikaupoista valmiita. Tilasinkin niitä (ja paljon muutakin) sitten briteistä, cake-stuff.com:sta. Oli todella nopea toimitus, joten voin suositella sitä muillekin kakkuharrastajille!

Pienistä valmiista timanteista huolimatta näpertelin myös sokerimassasta timantin näköisiä koristeita. Mutta kuten olen ennenkin täällä tainnut todeta, niin vaikka mielessä on kakun tekemistä aloittaessa jokin visio lopputuloksesta, niin loppujen lopuksi lopputulos on usein itsellekin yllätys ja suunnitelmat muokkautuu tehdessä. :) Niin tämänkin kakukn kohdalla ja koristeeksi riittivät ne valmiit pikkutimantit, sekä iso pioni, jonka ensi kertaa kokeilin tehdä. Tein myös lopusta massasta pyöreitä pieniä helmiä, jotka käsittelin helmiäisspraylla, ja ne tulivat myös koristeiksi tuohon kerrosten saumakohtaan.Tämän kakun pursotuksiin olin todella tyytyväinen! Olin lähtökohtaisesti ajatellut jotain tällaista, mutta muistaakseni tyllani ei ollut riittävän iso siihen ja niin aloin kokeilla jotain röyhelömäistä ihan omasta päästä. Käytössäni oli lehtitylla (tämän tapainen) ja aloin tehdä sillä kahdeksikkomaista liikettä, jolloin lopputulos oli kauniin röyhelömäinen.


Tämän kakun täyte oli myös vaaleanpunainen, makuna mansikka. Kakkupohjan taikinaakin taisin värjätä vaaleanpunaiseksi, mutta väri jäi hyvin hailakaksi. Ja nyt taas ilmenee se pitkän päivitystauon ongelma, etten muista enää täytteen reseptiä. *punastus* Jotain muistikuvia on, että täytteeseen käytin makea mansikka rahkaa sekä mansikkakermaa. Ja olisko ollut itse keitetty mansikkahillo. *virnistys* Hyvvää se joka tapauksessa oli! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti