torstai 1. tammikuuta 2015

Pari rippijuhlakakkua

Viime kesänä oli taas ohjelmassa jo kolmatta vuotta peräkkäin rippijuhlan kakkujen tekeminen sukulaisperheeseen, tällä kertaa perheen kuopukselle. Päivänsankari toivoi raamattukakkua sekä pinkkiä väriä. Kakkuja tarvittiin kuitenkin kaksi, joten päätin, että tehdään toinen raamattukakuksi ja toinen sitten ihanan pinkiksi, perinteisemmäksi kakuksi.


Näiden kakkujen koristeita tehdessä sain ruusujeni tekemisen uudelle tasolle! Kiitos siitä kuuluu erinomaisille ohjeille, jotka löytyivät Herkkuhovin blogista. :) Näiden ohjeiden avulla pääsin yli ongelmastani, etten osannut tehdä isomman kokoisia ruusuja. Ja eriväristen massojen käyttö tekee ruusuista elävämmän näköiset.

Kokeeksi tein ruusun lehtiä sekä ristikoristeita sekä hopeisina että kultaisina. Hopeiset tein värjäämällä massan mustalla pastavärillä harmaaksi ja sitten helmiäisspraysuihketta päälle, josta tulee metallinhohtoisuus. Kultaiset värjäsin kullankeltaisella ja taas spraysuihke siihen päälle. Kultaisista tuli kyllä vähän turhan keltaisia. Sittemmin olen oppinut, että paremman kultasävyn saa sillä, että sen kullankeltaisen lisäksi laittaa massaan pienen tipan mustaa väriä.


Elävyyttä ja runsautta koristeluun sai yhdistämällä useita erilaisia ja erikokoisia kukkia ruusujen kanssa. Luulin käyttäväni vain jommankumman metallin väriset koristeet, mutta päätyivätkin sitten hopeiset toiseen ja kultaiset toiseen. Molempien kakkujen pinnalla on valkoinen vaahtokarkin makuinen kaulintamassa. Raamattukakkua muotoilin puukolla pinnalta kaarevaan muotoon, jotta näyttäisi kirjan aukeamalta. Reunoille laitoin kermavaahdon, josta tein raapalla kirjan sivumaisen.


Täytteet näissä kakuissa oli mansikkaiset ja pohjat levykakkupohjina tehdyt gluteenittomat pohjat (pelkästä perunajauhosta). Pursotukset laktoositonta vispikermaa, joissa vähän vaniljakreemijauhetta.





2 kommenttia: