perjantai 26. heinäkuuta 2013

Pari isänpäiväkakkua

Menneiden muistelu jatkukoon. Tähän päivitykseen muistelen ukkokullalle tekemiäni isänpäiväkakkuja. Niitä on tähän mennessä kerennyt olla kaksi, vuosina 2011 ja 2012.

2011 isi sai sydänkakun, jossa muistelen täytteenä olleen lemon curdia ja lakritsivaahtoa. Tässä kakussa olen tyytyväinen erityisesti pursotusjälkeen. Yleensä käytän kermakuorrutukseen ja -pursotuksiin Flora Vispiä, mikäli vähälaktoosisuus riittää. Sekaan laitan useimmiten vaniljakreemijauhetta, mutta joskus myös maitorahkaa. Aika harvoin pursotuskerma on vailla mitään "jämäköittäjää". Koristeena tässä kakussa on ihan perus piparimuotilla tehty tähti, aineena taisi olla itse värjätty sokerimassa. Kukat on tehty kukanmuotoisella painomuotilla samasta aineesta. 'Isi' on kirjoitettu elintarviketussilla.



2012 vuoden isänpäiväkakku ei oikein ulkonäöllisesti onnistunut. Epäilen, että värjäykseen käytetty sininen pastaväri oli jotenkin viallista ja se teki kermavaahdon rakenteesta löysää ja värikin oli jotenkin tunkkainen. Tässä olin juuri hankkinut pari uutta pientä tyllaa, joten niitä tuli käytettyä,  mutta todellakaan pursotusjälki ei ollut sitä, mitä niillä olin aiemmin saanut aikaan. Snif. Mutta näinkin voi käydä, se kannattaa jokaisen kakuntekijän muistaa. No juu, mutta muutenkin tässä kakussa koristelu jäi vaatimattomaksi, pääasia oli saada isille itse tehty kakku tarjolle. :) Ja koristelun tekstinä on 'äijä' siitä syystä, että tuohon aikaan pikkuemäntämme kutsui isäänsä nimityksellä äijä, ihan omasta päästään keksien. :D Muisti pätkii täytteen osalta, saattoi olla joku ihana Fazerina-täyte. :-P


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti